eenopenstadionplein

"Geheel met je eens. En ik kan het weten omdat ik in de Stadionbuurt ben opgegroeid.

Succes, Bert Reinhold

 

 

*U heeft helemaal gelijk. En dat in zulke weloverwogen termen.......Overigens begrijp ik net als u niet dat het plein in z’n huidige vorm niet op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, met z’n dampende Febo, z’n betonnen stoepranden en z’n veelkleurige en duizend maal verstelde asfalt. En dan die aansluiting van het plein op de van T. van S.-weg…..wereldklasse.
Met vriendelijke groet

Rens Smid

 

 

*Het lijkt mij dat het Stadionplein als integraal onderdeel van het plan Berlage EN als één van de hoofdentree’s van Amsterdam een invulling verdient die de allure van een grote internationale stad uitstraalt. Dat betekent een invulling met veel ruimte en hoogstaande architectuur die aansluit bij het plan Berlage. Met afkeer heb ik geconstateerd dat het huidige kneuterige compromis voorstel daar op enkel manier bij aansluit. Een aanfluiting voor de stad Amsterdam. De invulling van dit Berlage sluitstuk moet ook niet aan een deelraad worden overgelaten.

Hier moet de centrale stad vanuit een stedenbouwkundige overall(Berlage) visie de hoofdlijnen aangeven. LOS van commerciële invullingen. Beter een royaal plein met veel groen en een grote fontein dan een invulling die afbreuk doet aan het door visionaire bestuurders in het begin van de 20ste eeuw ontwikkelde en thans wereldbekende stedenbouwkundige plan Berlage.
Met vriendelijke groet.

Robert Groutars

 

 

*Graag ondersteun ik deze campagne, die mij verraste. Ik had de indruk dat het bebouwen van het Stadionplein een voldongen feit was. Al kende het Stadionplein een lange periode van verwaarlozing uitmondend in de kenmerkende groezeligheid van een parkeerterrein, het bebouwen is daarop een volkomen verkeerd antwoord.

Een laffe aanslag op een vorstelijk vormgegeven ruimte! De stad Amsterdam loopt hopeloos achter met vernieuwen en vitaliseren van de (schaarse) open stedelijke ruimte en laat ook in het geval van het Stadionplein een enorme kans liggen om aan de stedelijke ruimte nieuwe glans te geven,

Groet, Cees Nagelkerke, architect

 

 

*BIJ HET OLYMPISCH STADION HOORT HET PLEIN, HET IS ALTIJD DE VISIE GEWEEST VAN DE GOUDEN MEDAILLE WINNAAR VOOR ARCHITECTUUR OP DE OLYMPISCH SPELEN 1928 IN AMSTERDAM GEWEEST !! JAN WILS, DE ARCHITECT VAN HET OLYMPISCH STADION EN VAN DE BEIDE CITROENGEBOUWEN.

HOOGACHTEND,

Bernard Frank

email commentaren